Våra cykelkläder på Bike in Tweed 2016

bit-2016-09-24-5

2016 var ett år då vi körde på samma cyklar som 2015. Vintagemannen på sin ljusgröna Hermes 1944 och VintageQ på sin röda Crescent 1952. Förlåt att jag är så sen att rapportera. Från och med nu ska jag bli en bättre människa.

bike-in-tweed-2016-09-26b-001

New Look 2016: Plisserad kjol från 1953 köpt på Torget 11 i Åhus, och en dräktjacka från samma tid köpt på Old Touch. Hatten är ett lågprisfynd från en av de första vintagemässorna i Stockholm. Röda handskar från Lata Pigan.

bike-in-tweed-2016-005

Denna kostym, är som sydd på Savile Row år 1946, är ett av mina bättre inköp hos Alexander Marchesan. Linnevästen är ett riktigt billigt fynd från Stadsmissionen och slipsen är NOS och kommer från Old Touch. (Jag tror att de har några kvar.) Skorna är Alden Cordovan från Alexanders butik de också. Hatten är en ”Esdsers” som jag hittade i en damvintageaffär i Paris.

bike-in-tweed-2016-012

Det traditionella gruppfotot från Bike in Tweed i Stockholm den 24 september 2016. Det finns outfits som står ut i mängden.

Tack Jeanette Milde för de flesta av bilderna.

4 reaktioner till “Våra cykelkläder på Bike in Tweed 2016

 1. Ursnyggt – särskilt den röd-vita damklädseln (även om det ju strängt taget inte är tweed…). Ingen skugga må falla över Vintagemannen, som ser ytterst distingerad ut, men den vita jackan och hatten är bara SÅ snygga ihop med den plisserade röda kjolen, och jag älskar accessoarerna: handskarna, handväskan, halsbandet och scarfen – och inte minst solglasögonen, förstås.

  Måste erkänna att jag har en liten hang-up på accessoarer, som så ofta försummas i dessa yttersta dagar. Framför allt skulle jag vilja veta varför människor inte använder handskar; det är faktiskt en gåta. Jag förstår att det kräver en viss inställning för att bära vintage-kläder och hatt – men handskar? Varför har folk inte handskar på sig ens när det är kallt? Kan någon upplysa mig om det?

   1. Absolut. Det är ett utmärkt sätt att tillföra en färgklick till en i övrigt sober ensemble. Det blir ju oftast väldigt snyggt om man kör med en mycket enhetlig färgskala av endast två färger, och så tillsätter en tredje som bryter av. I fallet Vintageqvinnan ovan så är det ju de svarta skorna. Om skorna också hade varit röda hade det blivit för mycket. (Tycker mig skymta en vit handväska i cykelkorgen, perfekt!) Men om allt annat hade varit svart/vitt så hade de röda handskarna varit den nödvändiga färgklicken.

    Jag är själv väldigt svag för just röda handskar (och skor) men äger inga gula. Jag äger överhuvudtaget inget gult, för det är en svår färg som man lätt ser blek ut i, men inser att ett par gula handskar hade varit en idé!

 2. Fantastiska kläder. Och vilka cyklar! Hatten av. Din blogg har förmågan att väcka en känsla som jag ofta återkommer till; den ”att bli nostalgisk över en tid man inte upplevt”. (Välfunnet formulerat av journalisten Karin Magnusson.) Helt oblygt vill jag också flagga för min egen blogg, där jag skriver om Hollywoodfilmer från 20-, 30-, 40- och 50-talet: http://klassiskahollywood.blogspot.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s