Måttfull gubbe köper kläder åt sin fru

Livet blir mycket roligare om man gör sällskap i klädaffären. På sjuttiotalet var jag en sån där tråkig äkta man som följde med hustrun in på Hennes (H&M hette så då). Där stod jag och en massa andra män och lutade oss mot en pelare och såg uttråkade ut. Vi tittade på klockan och undrade: Är du inte klar snart?

Nu går vi på klädjakt tillsammans. Liver leker.

Vintage samlingen 2016-01-29 001

Igår var vi och grävde i Vintage samlingen i Gröndal. 

”Vintage samlingen” säljer ut mammans stora klädsamling i olika omgångar. Här flockas Stockholms kvinnliga vintageentusiaster. Det är öppet ikväll (lördag 30 januari), och kanske lite längre fram i vår också. Håll utkik på Facebook.

Vintage samlingen 2016-01-29 013

Man blir rufsig i håret av att prova bussaronger.

AM hittade en riktigt fin sommarklänning där. Och jag rotade fram en sjömansblus från 40-talet som kommer att passa hennes gamla sjömansbyxor perfekt. Nu saknas bara en blåvit krage. Men en sådan tjock yllebussarong kanske passar bättre för svensk midsommar än vad bomullsklänningen gör.

Hos Ruth & Raoul i Uppsala hittar man alltid något flott.

Biljetter 2016-01-28 013

Vilket tyg. Tidigt 60-tal. Det måste ha varit exklusivt på sin tid. Kan det vara en Dior eller är det en Robert Dorland?

I förrgår var vi i Uppsala och gick som vanligt till vintagebutiken Ruth & Raoul på Sysslomansgatan. Tyvärr var den ljusgrå glenncheck-kostymen med väst för liten för mig. Men AM hittade den här pärlan från Diana Warren. Det är en klänningsdräkt med tillhörande jacka. Det var bara att prova. Nu är den redan hos kemtvätten.

Biljetter 2016-01-28 005

Oj, vad det kul det är när det dyker upp något sånt här i vintageaffären. Fullt användbart idag. Monica blev lika glad när hon såg hur bra den passade.

Diana Warren var en engelsk butik/outlet på 50-70-talen som dels sålde exklusiva märken med etiketten bortsprättad och ersatt med det egna varumärket, dels sålde eget elegant och färgglatt.

Såhär skriver Vintage Fashion Guild: One of the lesser-known designers used by Diana Warren was Robert Dorland — a London based designer of the 1950s and 1960s who made elegant bright and colourful daywear and sophisticated highly detailed eveningwear.

Den här dräkten, med nåt som liknar twistveck i kjolen, är nog från början av sextiotalet och ser ut som beskrivningen ovan tycker jag.

Min måttfulla Iphone.

Sedan flera år går jag med alla AMs mått i min mobil. Från hjässan till fotabjället. Hattstorlek, skostorlek, handskstorlek, behåstorlek, etc. Men också hennes längder och bredder som midja, rumpa, axelbredd, ärmlängd, grenlängd… You name it.

När jag kommer in i en vintageaffär och letar nåt för egen del kan jag också snabbt skanna av damavdelningen och med hjälp av ett måttband hitta kläder som sitter perfekt. Butikspersonalen häpnar över en så väl förberedd gubbe och ger jättebra hjälp och service. Och AM blir glatt överraskad när jag kommer hem. Eller så gömmer jag plagget och plockar fram det till jul. Så slipper jag jäkta och trängas i butiker inför julen.

Bli en sån måttfull gubbe du också. Jag lovar att det är uppskattat.

2 reaktioner till “Måttfull gubbe köper kläder åt sin fru

  1. Hoppas att hon har motsvarande mått i sin telefon så att du får lika fina julklappar eller överraskningspresenter! Själv har jag försökt skicka min man till A. Marchesan men inte lyckats än.

    1. Japp, hon har en lista i mobilen hon också. Men den behöver kompletteras på några punkter ser jag nu.
      Du får väl släpa maken till Marchesan då. Eller gå Vintagegatan, dvs mellersta Hornsgatan, med honom. Där finns ju mer second hand-kläder att välja på från olika åldrar. En lite mjukare start för en motsträvig gubbe kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s