Jag känner mig sådär mysmacho i en stickad väst

Tweed Country Sports 2016-01-27 (2)

Idag har jag syndat. Jag har gjort nåt som jag inte brukar göra. Jag har köpt ett nytt plagg. Den utmärkta lilla butiken Tweed Country Sports började sin rea idag. Förväntansfull gick jag dit för att hitta ett par billiga manchesterbyxor, ty sådana är svåra att hitta på second hand. De brukar vara för slitna.

Men så upptäckte jag en stickad väst från Scotland och kunde inte låta bli, 40 % rabatt. Och så blir det ju en utmärkt fortsättning på gårdagens blogg om slipovers.

Karl-Oskar Källsner på Tweed Country Sports har rea just nu. Här kan du hitta tweed och andra kvalitetskläder med engelsk profil. Perfekta för en mysmacho. Adressen är Rörstrandsgatan 17.

Den här tweedkostymen köpte jag där i höstas. Nu hänger de på rea-galgen. Jag skulle ha väntat. Så gör en riktig vintageman. Korkskalle!

Ingemar Albertsson 2015-10-13

Kostym av märket Bladen i Donegal Tweed från norra Irland.

Variera slipovern med den stickade västen.

Många svenska husmödrar satt och stickade tröjor åt sina män på 30-40- och 50-talen. Den ljusblå och den beiga är jag säker på är hemstickade. Den mörkt grå med lusekoftemönster är en kommersiell produkt. Hursomhelst är stickade västar och slipovers verkligt köpvärda. Lagom varma både ute och inne och otroligt billiga på loppisar och second hand. Men rätt svåra att hitta numera.

Ingemar Albertsson 2015-07-27 080

En hemstickad väst är perfekt nu i januari liksom mitt i den svenska sommaren.

Imorgon ska jag berätta om Sveriges, kanske världens, bästa vintagebutik för män med klassisk smak. To be continued…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s