Jag kunde dra av 10 år på mitt CV bara genom att raka bort skägget och klippa håret

Jag trodde att jag fortfarande var ung och frän när jag fyllde 60. Med grå skäggstubb och rufsigt hår. Jag såg ut som en dammtuss, nästan som Christer Ulfbåge. Det tyckte min fru i alla fall. Du borde klippa och raka dig. Se på Michael Wiehe, han ser mycket yngre ut än du, fast han är fyra år äldre, sa hon.

Ingemar Albertsson 2010-10-03 (6)

2010 – Oj va´ poppig jag var på min 60-årsdag. Ung och frän och lönnfet.

Ingemar Albertsson 2010-10-03 (11)

Vi var i Chicago och jag hade fått en hipsterhatt av min fru i present. Det är lättare att klä ut sig på bortaplan, eller hur? Vintagemannen låg fortfarande i livmodern. Fränt reklambyråskägg va? Och djärvt med svarta kläder.

Second hand-mannen

Ingemar 2011-11B

Second hand man 2011

Så, 2011, började intresset för second hand-kläder. En mjuk Borsalinohatt och en blå trenchcoat från Melkas höstrea 1975 typ. En sån skulle jag inte köpa idag. Men lurviga gubben var kvar.

Började med att ansa skägget

2013

2013 tänkte jag att jag skulle hippa till mig lite mer. Jag rakade bort skägget på kinderna  och anlade ett prydligt skägg runt munnen. Ett sånt där som Skäggen i TV hade på 60-talet. Och som mina idoler Peter, Paul & Mary (dock ej Mary). Prövade också att klä mig i vanlig svensk gubbstil; i svarta jeans och en käck skjorta. Men inte blev jag yngre för det.

Barber & Books

Ingemar Albertsson 2014-04-03 (4)

Före renoveringen

Så fick jag i julklapp 2013 en komplett behandling på den exklusiva salongen Barber & Books i hörnet Östgötagatan – Kapellgränd på Södermalm. (I en fastighet där jag faktiskt har bott på 1980-90-talet). Så här härligt rufsig var jag när jagsteg in.

Ingemar Albertsson 2014-04-03 (2)

Efter. Den riktige Vintagemannen i april 2014

Jag blev behandlad av Mäster Håkan själv. En ren njutning som jag kan rekommendera alla att beställa. Efter ett par timmars hårklippning, rakning med kniv och varma handdukar klev denna slimmade yngling ut på stan. Vintagemannen var född. Och den stilen håller jag än, som synes.

Ingemar Albertsson 2016-01-10

Helmer Bryd d.y.

Nu får du avgöra själv vad lite mindre hår kan göra för att skjuta upp åldrandet.

2011 vs 2014

Funderar på att raka av den lilla löjliga mustaschen också. Men jag vill ju inte bli 40 igen. Jag har det mycket roligare nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s