Hur kunde jag bli så tokig?

Panasonic 174

I Chicago, den 3 oktober 2010, bestämde jag mig för att bli gubbe. Jag fyllde 60 år och tänkte att nu kan jag inte vara ung och frän längre. Jag vägde 100 kg och gick alltid klädd i svart. Hustrun kallade mig för en svart Labrador. Hon köpte mig en hatt i present, för det ska väl en gubbe ha.

Ingemar 2011-2C

Den 4 februari 2011. Det var en fredag eftermiddag. Hustrun och jag hade just tagit ett glas vin på Östermalmstorg och var på väg hem. Då såg vi vintagebutiken Herr Judit på Sibyllegatan 29 i Stockholm. Där gick hustrun in med sin svarta Labrador och kom ut med en gentleman i italiensk tweedrock, en grön Borsalinohatt och en matchande halsduk. Min labradorklädsel låg i en kasse. Och på den vägen är det.

Till historien hör att Nordiska Museet under hösten 2010 hade en utställning ”Dandy” som vi såg av en slump. Det var där jag upptäckte Herr Judit första gången. Fröet till galenskapen hade börjat gro.

Dandyutställningen,

Jag röstade då på den outfit som Frederik Andersen & Rickard Lindqvist på AW Bauers förnäma skrädderi hade stajlat. Det kan jag förstå idag när jag ser mig själv i spegeln.

4 reaktioner till “Hur kunde jag bli så tokig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s