Du får inte missa Spader Madame om du åker till Dalarna i sommar

Tänk dig en hel lada / loge / lagård full med vintagekläder, gamla småprylar, retromöbler  och några riktiga antikviteter. Då ser du Spader Madam i Vikarbyn för din inre syn. Jättemycket alltså. Vi stannade till på väg upp till Grövelsjön i april och gjorde några fynd. Här kommer ett litet bildreportage inför dina sommarutflykter.

Spader Madame 2016-04-02 (3)

Stora logen en trappa upp. Här hänger kläderna i vindlande gångar.

Spader Madame 2016-04-02 (2)

Det är inte många i Sverige som har så mycket kläder från olika tider. När vi var där kom det samtidigt en sånggrupp som skulle köpa scenkläder. Fyra inte så trådsmala tjejer i en damkvartett som sjunger swing. Jag tror att de fick ihop en tidsenlig utstyrsel.

Klänningar, kjolar, dräkter, ytterkläder.

Spader Madame 2016-04-02 (10)

Kläderna hänger sorterade efter tid. Fyrtiotal för sig, sextiotal för sig. Praktiskt om man letar efter nåt speciellt.

Självklart finns det högar med skor, hattar, mössor, skjortor, underkläder att rota igenom.

Spader Madame 2016-04-02 (4)

Det är egentligen ett problem för en vintageman. Det är att herravdelningen är mycket mindre än damavdelningen. Men då hinner man ju å andra sidan serva sin VintageQ så mycket mer.

Spader Madame 2016-04-02 (13)

Här har vi vintagebutikens ägare Susanne Säbb Danielsson. Jag lovade att skriva att det inte var hennes underbyxor, utan ett par gymnastikbyxor till mig själv. Tänk om de varit blå. Kan jag färga dem med framgång tro?

Ligger mellan Rättvik och Mora

Spader Madame Retro & Vintage har adress: Öja Tyskvägen 3, Vikarbyn. Kommer du från Rättvik ser du en stor skylt på en stor gavel på vänster sida av riksväg 70. Men då har du redan åkt för långt. Vänd och kör tillbaka.

Egentligen har hon öppet bara på sommaren. Men när vi var där i april öppnade hon ändå. Vi ringde 070-60 68 68 9 och lade huvudet på sned. Är de inte i sitt tunnbrödsbageri kommer de och öppnar åt er.

www.spadermadame.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s