Nu öppnar ny vintageaffär för herrar – DeLucas

yvärrDe Lucas 2016-03 001

Tyvärr – DeLucas har tvingats stänga tillfälligt. Dum granne bråkar och tvingar butiken att flytta. Öppnar på ny adress i höst.

På lördag den 2 april öppnar sakletaren och inredaren Thomas Cedergren sin nya vintageaffär – DeLucas. En riktig fyndgruva för herrar och prylnördar. Den ligger i ett gammalt garage på Ruddammsgatan 8A bakom Östra Station. Man går Körsbärsvägen upp från Valhallavägen. Eller tar buss 61 direkt dit.

 

Det går inte att ana vilken förtrollad värld som öppnar sig innan garageporten dragits upp. Och öppen är den på lördagar kl 11-15 och på onsdagar kl 12-19. Eller ring Thomas på 0707-17 59 00.

Mest herrkläder

De Lucas 2016-03-30 026

Här hittar du mest herrkläder; tweedkavajer, kostymer, byxor, skor, slipsar, flugor, frackar, hattar, mössor… Mycket är väldigt fräscht och nytvättat. För damer är utbudet dock rätt knapert även om det finns några riktiga gobitar.

Jag hittade ett par skoblock från Vass, Budapest. Det är en av världens finaste skomakare som gör handgjorda skräddarsydda skor för cirka 50.000 kronor. Skoblocken var något billigare.

DeLucas har hur många vintageflugor och vintageslipsar som helst. Många NOS i originalförpackning.

De Lucas 2016-03-30 037

Här har vi grundaren och han anhang. Familjen DeLucas porträtt hänger på väggen. Be Thomas Cedergren berätta den tvivelaktiga historien.

Kul prylar och accessoarer

Den lilla lokalen är inte bara full av kläder. Här finns mycket annat kul att fynda;  mycket marint och en flygplanspropeller från 1920-talet och gamla elgitarrer och läderväskor och grogglas och herraccessoarer och gamla lampor och, och, och.

Ingemar Albertsson 2016-03-30 (6)

Tack för besöket. Jag ser en officer. Men var är gentlemannen?

4 reaktioner till “Nu öppnar ny vintageaffär för herrar – DeLucas

      1. Han lär ha bokat utrymmet bredvid Lisa Larsson, men bokade av ganska sent. Det var därför Lata Pigans monter med tyger var så jättestor. I övrigt vet jag ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s